Sarkadi Livia a kémiai tudományok kandidátusa, habilitált egyetemi docens a BME Vegyészmérnöki és Biomérnöki Karán. Fő oktatási területei a biokémia és az élelmiszeranalitika. Kutatási témáinak középpontjában az aminosavak és biogén aminok élelmiszerminősítési és növényi fiziológiai szerepének tanulmányozása áll. Kutatási eredményeiről eddig közel 200 publikáció jelent meg hazai és nemzetközi folyóiratokban és kiadványokban, valamint három magyar nyelvű tankönyv és három angol nyelvű szakkönyv társszerzője. Tudományos közéleti tevékenységének főbb területei: az MTA Élelmiszerfehérje-kémiai Munkabizottságának elnöke, az Európai Kémiai és Molekuláris Tudományok Szövetsége (EuCheMS) Élelmiszerkémiai Divíziójának titkára, ezeken kívül számos tudományos egyesület és nemzetközi folyóirat szerkesztő bizottságának valamint nemzetközi tudományos konferenciasorozatok tudományos szervező bizottságának tagja. Oktatási tevékenységének elismeréséül Széchenyi Professzori ösztöndíjban részesült, konferenciaszervező munkáját a közelmúltban a Magyar Kémikus Egyesület Nívódíjjal jutalmazta.
Kedves Látogatónk!
Tájékoztatjuk, hogy a honlapon felhasználói élményének fokozása érdekében sütiket (cookie) alkalmazunk,
személyes adatait pedig az
Adatkezelési tájékoztató
szerint kezeljük. A honlap további böngészésével Ön hozzájárul a sütik használatához és személyes adatainak az
Adatkezelési Tájékoztató alapján történő kezeléséhez.