Author's photos

Kulcsár Béla

A BME Közlekedésmérnöki és Járműmérnöki Karának korábbi dékánja, 1985 és  1991 között a GAMF főigazgatója. A Magyar Érdemrend Lovagkeresztjével kitüntetett egyetemi tanár.

Kulcsár Béla több területen végzett oktató és kutatómunkát: anyagmozgató gépek dinamikai vizsgálati módszerei, a teheremelés spektumainak képzése és méretezési kérdései, földrengés-biztonsági vizsgálatok, rugalmas gyártó és logisztikai rendszerek szimulációs kérdései és automatizálási rendszerei, valamint ipari robotok pontossági és dinamikai kérdéseinek összefüggései.

Az MTA különböző bizottságaiban tevékenykedett, a Logiszikai Osztályközi Állandó Bizottság alelnöke, a gépszerkezettani bizottság tagja és a Géprendszerek albizottság elnöke volt. Emellett a Miskolci Egyetem tiszteletbeli professzora, a Magyar Mérnök Akadémia, a Műszaki Igazságügyi Szakértői Testület tagja, a Magyar Mérnöki Kamara tiszteletbeli tagja, az Európai Német Nyelvű Anyagmozgatási Professzori Konferencia tagja és a német műszaki egyetemek által alapított WGTL külső szakértője volt. Tanácsadó testületi tagként, illetve szerkesztőbizottsági tagként pedig részt vett a Logistik Journal és a GÉP folyóiratok kiadásában.

A szerző könyvei

Ajánlott kötetek