Steven Pinker

Az erőszak alkonya

Hogyan szelídült meg az emberiség?

"…valószínűleg most éljük az emberiség történetének legbékésebb napjait."

Ember embernek farkasa, a világ napról napra rosszabb hely, sorozatosak a bűncselekmények, háborúk zajlanak, szinte folyamatos a terrorizmus – ez a hírolvasó mindennapi tapasztalata. Steven Pinker a korábbi műveiben kifejtett eredményeire alapozva az erőszak és az erőszakmentesség pszichológiáját járja körül, és arra az eredményre jut, hogy az évszázadok során az erőszak – az általános közhangulat ellenére – valójában csökkenő tendenciát mutat. Ahogy lassanként megértjük az erőszak visszaszorulását, más színben tűnik fel előttünk a világ: a múlt már kevésbé látszik ártatlannak, és a jelen kevésbé sötétnek. Pinker a felvilágosodás védelmére kel, miközben sorra dönti le az erőszak természetével kapcsolatos mítoszokat. A 2011-ben megjelent könyv azóta is óriási hatással volt az olvasókra.

Megdöbbentően jó könyv. – NICHOLAS D. KRISTOF, THE NEW YORK TIMES

Ha megértjük ezt a korokon átívelő jelenséget, folytathatjuk a békéhez vezető utat. – MARK ZUCKERBERG

Az egyik legfontosabb könyv, amit valaha olvastam. – BILL GATES

A felvilágosodás legnagyobb gondolkodóinak műveihez mérhető alkotás. (...) Az angyalok nyelvén szól hozzánk. – THE ECONOMIST


Steven Pinker: Az erőszak alkonya című e-könyve elérhető az Interkönyv oldalán a következő formátumokban: epub, mobi, pdf.

Ajánlott könyvek