Könyvemet az egyetemi oktatás támogatására szántam, fő célom az egyszerűség és érthetőség volt. Az 1. részben azokat az alapismereteket tárgyalom, amelyek nélkül a 2. rész, a Csúcstechnika nem lenne érthető. A szóban forgó 2. rész magában foglalja az elmúlt húsz esztendő bámulatos fejlődését a pásztázó elektronmikroszkópia területén. Ez a fejlődés kihatott a nanotechnológiára, információs technológiára is, ezért ennek sokat köszönhet minden okostelefont vagy számítógépet használó ember.
A könyvben több szakma művelője megtalálja a saját érdeklődésének megfelelő területet. A fémfizikus információt talál a visszaszórtelektron-diffrakcióról, amely a fémfizika területén szinte nélkülözhetetlen eszközzé vált. A biológust az alacsony feszültségű vagy alacsony energiájú pásztázó mikroszkópiáról vagy a kriomikroszkópiáról szóló fejezetek segíthetik munkájában, céljai megvalósításában. Mind az anyagtudományi, mind pedig a biológiai területen dolgozó kutató számára nélkülözhetetlenek azok az analitikai lehetőségek, amelyeket a könyvben tárgyalt elektronsugaras mikroanalízis és mikro-röntgenfluoreszcens analízis nyújt.
A könyv utolsó mondata Marx György egy idézete, amely a könyv mottója is lehetne: Az ismeretek "felezési ideje", azaz elavulása exponenciálisan gyorsul, épp ezért az iskolának, az oktatásnak nem a lezárt tudás átadására, hanem az ismeretek megújításának képességére kell törekednie.
Pozsgai Imre
Megvásárolható formátumok és részek |
---|
teljes könyv 1-333 - pdf Ár: 2 500 Ft |
Kosárba |
Ingyenesen megtekinthető részek |
---|
Címnegyed - fejezet 1-4 pdf |
Tartalomjegyzék - fejezet 7-11 pdf |
Előszó - fejezet 1-1 pdf |
Megvásárolható formátumok és részek | Oldalak | Formátum | Ár | Kosárba |
---|---|---|---|---|
Képalkotás, kémiai analízis és szerkezeti vizsgálat a korszerű pásztázó elektronmikroszkópban - teljes könyv | 1-333 | 2 500 Ft |
Ingyenesen megtekinthető részek | Oldalak | Formátum | Letöltés | |
---|---|---|---|---|
Címnegyed - fejezet | 1-4 | |||
Tartalomjegyzék - fejezet | 7-11 | |||
Előszó - fejezet | 1-1 |
Kedves Látogatónk!
Tájékoztatjuk, hogy a honlapon felhasználói élményének fokozása érdekében sütiket (cookie) alkalmazunk,
személyes adatait pedig az
Adatkezelési tájékoztató
szerint kezeljük. A honlap további böngészésével Ön hozzájárul a sütik használatához és személyes adatainak az
Adatkezelési Tájékoztató alapján történő kezeléséhez.