Faigl Ferenc - Szeghy Lajos - Kovács Ervin - Mátravölgyi Béla

Gyógyszerek (javított, átdolgozott kiadás)

Könyvünk célja, hogy a BSc-képzésben tanuló vegyész- és vegyészmérnök-hallgatókat megismertesse a rendkívül innovációigényes és hazánkban jelentős gyártó- és fejlesztőkapacitással rendelkező gyógyszeripar sajátosságait adó különleges termékkel, a gyógyszerrel. A kötet a gyógyszergyártással, a gyógyszeripari kutató- és fejlesztőmunkával kapcsolatos elvárások mellett bemutatja a gyógyszerkémiai kutatásokhoz kapcsolódó alapvető fogalmakat, farmakokinetikai aspektusokat, valamint a biológiailag aktív anyagok hatásmódjait, gyakorlati fontosságú biológiailag aktív vegyületek szerkezetfüggő hatásváltozásainak példáival.

A gyógyszerekkel kapcsolatos alapismeretek könnyebb elsajátítása érdekében a mondanivalót több mint kétszáz ábra illusztrálja. A jegyzet végén egy kisszótár található, amelyben a témakörben leggyakrabban használt szakkifejezések magyarázatát találhatják meg az olvasók. A kötet a korábbi könyv átdolgozott kiadása.


Faigl Ferenc (szerk.): Gyógyszerek (javított, átdolgozott kiadás) című e-könyve elérhető az Interkönyv oldalán a következő formátumokban: pdf.

Ajánlott könyvek